Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest lato, są maliny ;) A gdy jest paskudny dzień za oknem i dopada Cię choroba, warto się zaopatrzyć także w czekoladę. Jeśli to wszystko połączymy, to mamy niezły deser ;) I wszelkie smutki odchodzą w niepamięć!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1265
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1265
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Brownie: Czekoladę oraz masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie studzimy. Dodajemy jajka, cukier oraz wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą mąkę. Wszystko miksujemy do połączenia składników i przelewamy na wyłożoną papierem blaszkę.
Masa serowa: Masło miksujemy z cukrem, a następnie wbijamy po jednym jajku. Do masy dodajemy podwójnie zmielony twaróg, a na końcu mąkę ziemniaczaną. Miksujemy i przekładamy na brownie. Widelcem mieszamy na kształt ósemki i posypujemy malinami, delikatnie je dociskając. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 170⁰C piekarnika na ok 45 minut. Przestudzone polewamy białą czekoladą.