Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty deser z ciasta francuskiego z nadzieniem serowym.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 665
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1419
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458574
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1702
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 665
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1419
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458574
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1702
Składniki
250g twarogu półtłustego mieszam z żółtkiem, cukrem pudrem 2 łyżki (sprawdź czy taki poziom słodkości Ci odpowiada), dodaję 1 łyżkę budyniu waniliowego (proszek). Całość blenduję na gładką masę. Opcjonalnie można dodać 10 kawałków białej czekolady rozpuszczam z odrobiną śmietanki 30%, dodaję do masy serowej i blenduję. Ciasto francuskie rozwijam, połowę smaruję masą, przykrywam drugą częścią, lekko dociskam i tnę w paski, następnie obkręcam każdy pasek, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję mlekiem i piekę w rozgrzanym piekarniku 200 stopni u mnie ok 15min. Ostudzone posypuję cukrem pudrem.