Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty deser z ciasta francuskiego z nadzieniem serowym.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Składniki
250g twarogu półtłustego mieszam z żółtkiem, cukrem pudrem 2 łyżki (sprawdź czy taki poziom słodkości Ci odpowiada), dodaję 1 łyżkę budyniu waniliowego (proszek). Całość blenduję na gładką masę. Opcjonalnie można dodać 10 kawałków białej czekolady rozpuszczam z odrobiną śmietanki 30%, dodaję do masy serowej i blenduję. Ciasto francuskie rozwijam, połowę smaruję masą, przykrywam drugą częścią, lekko dociskam i tnę w paski, następnie obkręcam każdy pasek, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję mlekiem i piekę w rozgrzanym piekarniku 200 stopni u mnie ok 15min. Ostudzone posypuję cukrem pudrem.