Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty deser z ciasta francuskiego z nadzieniem serowym.
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 1997
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12935
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 245
Polecam.
Odsłon: 721
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 1997
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12935
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 245
Polecam.
Odsłon: 721
Składniki
250g twarogu półtłustego mieszam z żółtkiem, cukrem pudrem 2 łyżki (sprawdź czy taki poziom słodkości Ci odpowiada), dodaję 1 łyżkę budyniu waniliowego (proszek). Całość blenduję na gładką masę. Opcjonalnie można dodać 10 kawałków białej czekolady rozpuszczam z odrobiną śmietanki 30%, dodaję do masy serowej i blenduję. Ciasto francuskie rozwijam, połowę smaruję masą, przykrywam drugą częścią, lekko dociskam i tnę w paski, następnie obkręcam każdy pasek, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję mlekiem i piekę w rozgrzanym piekarniku 200 stopni u mnie ok 15min. Ostudzone posypuję cukrem pudrem.