Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można zaserwować na deser lub ... na kolację. Polecam.
Delikatne kotlety z piersi kurczaka obtoczone w chrupiącej, serowej panierce....
Odsłon: 278
Galareta wieprzowa według przepisu mojej mamy. Taka galareta obowiązkowo u mn...
Odsłon: 1420
Po prostu rewelacja. Kilka lat temu moja spiżarnia została wzbogacona przepys...
Odsłon: 2389
Delikatne kotlety z piersi kurczaka obtoczone w chrupiącej, serowej panierce....
Odsłon: 278
Galareta wieprzowa według przepisu mojej mamy. Taka galareta obowiązkowo u mn...
Odsłon: 1420
Po prostu rewelacja. Kilka lat temu moja spiżarnia została wzbogacona przepys...
Odsłon: 2389
Składniki
Jabłka obrać i pozbawić gniazd nasiennych. Przełożyć do garnka i nalać ok 1 cm wody. Gotować, mieszać. Dodać cukier do smaku i cynamon. Pulpę dobrze odparować i wystudzić. Ryż dokładnie, kilkakrotnie wypłykać. Przełożyć do garnka, zalać mlekiem. Gotować na wolnym ogniu. Często mieszać. Gotować do miękkości. Pozostawić do wystudzenia. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ucierać na wolnych obrotach i dodawać stopniowo twaróg oraz ugotowany ryż. Dodać także budyń śmietankowy. Masę przełożyć do formy 24x30 cm wysmarowanej masłem. Do jabłek dodać budyń. Wymieszać i przełożyć na masę serowo-ryżową. Ładnie wyrównać. Posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Wystudzić. Najlepiej całą noc w lodówce. Deser stężeje i będzię się ładnie kroić. Smacznego.