Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 719
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36211
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 388
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 719
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36211
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 388
Składniki
Mak zalać dwoma szklankami wody, dodać 1/4 kostki masła oraz pokrojone orzechy włoskie i gotować około 15 minut.
Do maku dodać cukier migdałowy, miód, 2 opakowania cukru waniliowego, 2 łyżki kokosu, rodzynki, płatki migdałowe, sól, łyżkę bułki tartej, dokładnie wymieszać i odstawić.
Mąkę, proszek do pieczenia, 1/2 szklanki cukru wymieszać, dodać jajko oraz 1/4 kostki masła, zagnieść. Wyłożyć na tortownicę (średnica 26 cm)
Do wystudzonego maku dodać jedno jajko, dokładnie wymieszać i przełożyć do tortownicy na ciasto.
Ser, budyń waniliowy, cukier waniliowy, jedno jajko i 1/2 szklanki cukru zmiksować i przełożyć na warstwę maku.
Piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę.
1/5 kostkę masła, 3 łyżki wody, 2/3 szklanki cukru i 3 łyżki kakao podgrzać do połączenia składników.
Wystudzone ciasto polać ciepłą, ale nie gorąca polewą.