Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy w tym cieście znajdzie coś dla siebie. Ser, mak, bakalie i jabłko. Ser koniecznie z prawdziwą wanilią.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336621
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3669
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422762
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2467
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336621
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3669
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422762
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2467
Składniki
Twaróg miksujemy z dwoma cukrami, następnie wciąż mieszając dodajemy po jednym jajku.Na koniec wsypujemy proszek budyniowy, olej i chwilę miksujemy. Spód tortownicy 24 cm wykładamy papierem, boki delikatnie natłuszczamy i posypujemy mąką. Spód tortownicy wypełniamy herbatnikami. Rodzynki zalewamy gorącą wodą, dolewamy zapach rumowy, po wystudzeniu rodzynki odcedzamy i mieszamy z gotowanym makiem. Masę makową doprawiamy posiekanymi orzechami i miodem, na koniec dodajemy ubite białko. Mak wykładamy na ciastka. Jabłko, lub jabłka kroimy w plasterki i rozkładamy na masie makowej.
Na jabłka przekładamy masę serową. Całość pieczemy około 70 minut najpierw w 180 C, potem w 160 C.