Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto drożdżowe z dodatkiem kremowego serka i z leśnymi owocami. Proporcje na dużą blachę (24x38)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3598
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3598
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Składniki
zaczyn: Mleko podgrzać, wrzucić pokruszone drożdże, wsypać łyżeczkę cukru i posypać mąką. Przykryć ściereczką i poczekać, aż drożdże wyrosną.
Do miski wsypać mąkę, wlać wyrośnięte drożdże, dodać pozostałe składniki. Dokładnie wyrobić, aż ciasto będzie odchodziło od ręki (jak jest za rzadkie dosypujemy mąki) Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto przełożyć na blachę. Wyłożyć obtoczone w mące ziemniaczanej owoce, posypać kruszonką (ja robię tak na „oko" pół masła, cukier, cukier waniliowy, mąka) Piec w 160 st około 45-50 minut....