Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam Wam coś słodkiego, coś szybkiego i coś pysznego czyli serową Stefankę. Bez pieczenia czyli każdy ją zrobi nawet ci co z pieczeniem są na bakier.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25781
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2832
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1343
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25781
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2832
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1343
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na puch a potem dodać zmielony twaróg i dobrze wymieszać. Na desce lub w tortownicy ułożyć warstwę herbatników ( ja dałam kakaowe i maślane ) możecie użyć sam kakaowe lub same maślane albo tak jak ja na przemian. Masę serową przełożyć do worka cukierniczego z płaską szeroką tylką. Wyciskać masę na herbatnikach tworząc pasy. Jeśli takiej nie macie możecie po prostu rozsmarować masę na ciastkach. Ale moja metoda jest jednak łatwiejsza bo nic się nie przesuwa. Na przemian układamy masę i ciastka aż na górze będą ciastka. Gotową Stefankę obciążyć na przykład drugą deską i zostawić tak na kilka godzin. Składniki polewy podgrzać w rondelku ale na maleńkim ogniu do momentu rozpuszczenia się cukru. Lekko ją przestudzić i polać ciasto polewą. Na koniec posypać rozkruszonymi bezikami. Zostawić do całkowitego ścięcia się polewy i gotowe.