Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam Wam coś słodkiego, coś szybkiego i coś pysznego czyli serową Stefankę. Bez pieczenia czyli każdy ją zrobi nawet ci co z pieczeniem są na bakier.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27352
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27352
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na puch a potem dodać zmielony twaróg i dobrze wymieszać. Na desce lub w tortownicy ułożyć warstwę herbatników ( ja dałam kakaowe i maślane ) możecie użyć sam kakaowe lub same maślane albo tak jak ja na przemian. Masę serową przełożyć do worka cukierniczego z płaską szeroką tylką. Wyciskać masę na herbatnikach tworząc pasy. Jeśli takiej nie macie możecie po prostu rozsmarować masę na ciastkach. Ale moja metoda jest jednak łatwiejsza bo nic się nie przesuwa. Na przemian układamy masę i ciastka aż na górze będą ciastka. Gotową Stefankę obciążyć na przykład drugą deską i zostawić tak na kilka godzin. Składniki polewy podgrzać w rondelku ale na maleńkim ogniu do momentu rozpuszczenia się cukru. Lekko ją przestudzić i polać ciasto polewą. Na koniec posypać rozkruszonymi bezikami. Zostawić do całkowitego ścięcia się polewy i gotowe.