Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka te są szybkie i łatwe do przygotowania. Są również wspaniałe i smaczne. Doskonale nadają się na osłodę ponurych, wieczorów. Idealnie smakują na drugi dzień.
Ziemniaki pod serową pierzynką są… cóż, serowe. Bardzo serowe. Jeszcze mocnie...
Odsłon: 823
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 225
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 109
Ziemniaki pod serową pierzynką są… cóż, serowe. Bardzo serowe. Jeszcze mocnie...
Odsłon: 823
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 225
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 109
Składniki
Mąkę przesiać przez sito, zagnieść z białym serem i margaryną. Dodać sól i proszek do pieczenia. Gdy ciasto będzie gładkie i jedwabiste, cienko je rozwałkować (na około 3-4 minimetry). Radełkiem wykrawać kwadraty o boku około 6-7 cm. Na środku każdego kwadratu ułożyć 2 łyżeczki marmolady, lekko rozsmarować. Mocno sklejać dwa przeciwległe boki kwadratu i układać ciasteczka na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Wierzch ciasteczek smarować roztrzepanym jajkiem. Ciasteczka piec na złoty kolor (około 15-10 minut) w 170 stopniach.