Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowe muffinki, czekoladowy kruchy spód, czekoladowa pianka... MNIAM!!!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36319
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 110
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36319
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 110
Składniki
skrobię, mąkę z otrębów, kakao, rozkruszony słodzik i proszek do pieczenia wsypujemy na stolnicę, dodajemy jajko i ser - zagniatamy ciasto. W razie potrzeby dodajemy odrobinę skrobi. Ciasto podzieliłam na dwie części, później znów na pół, tak by powstały 4 równe kawałki. Ponieważ miałam 12 "miejsc" na muffinki, każdy z tych 4 kawałków podzieliłam na 3 części i powkładałam w "dziurki" w blaszce. Ugniotłam palcami, żeby były równe. (Blaszkę posmarowałam odrobiną oliwy!!). Ser, żółtka, słodzik i skrobię miksujemy na gładką masę i po łyżce nakładamy na "spód" muffinków. Pieczemy ok 40 minut w temperaturze 180stopni.
W tym czasie przygotowujemy piankę: białka jajek z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę, dodajemy kakao i rozkruszony słodzik - miksujemy. Nakładamy na masę serową (ja użyłam szprycy z rękawem) i pieczemy jeszcze ok 15-20 minut. Gotowe muffinki zostawiamy w gorącym piekarniku do ostygnięcia.