Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak wakacji na wsi u Dziadków i rodzinnego Domu. Szybkie i proste. Pyszne - zwłaszcza gdy są jeszcze ciepłe.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3984
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415577
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2619
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3984
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415577
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2619
Składniki
Biały ser rozdrobnić (nie przepuszczać przez maszynkę!!) widelcem lub zetrzeć na tarku, jeśli jest twardawy. Najlepszy jest taki zamrożony i odmrożony - ma drobnoziarnistą konsystencję.
Na stolnicy przesiekać mąkę, ser i cukry.
Śmietanę wymieszać z jajkiem i sodą. Dodać do mąki i reszty.
Wyrobić ciasto.
Wałkować na grubość 0,5-1,0 cm. Wykrawać otworki.
Smażyć na rumiano na średnim płomieniu.
Obficie popudrować.
Smacznego. :)