Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak wakacji na wsi u Dziadków i rodzinnego Domu. Szybkie i proste. Pyszne - zwłaszcza gdy są jeszcze ciepłe.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7222
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 802
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7222
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 802
Składniki
Biały ser rozdrobnić (nie przepuszczać przez maszynkę!!) widelcem lub zetrzeć na tarku, jeśli jest twardawy. Najlepszy jest taki zamrożony i odmrożony - ma drobnoziarnistą konsystencję.
Na stolnicy przesiekać mąkę, ser i cukry.
Śmietanę wymieszać z jajkiem i sodą. Dodać do mąki i reszty.
Wyrobić ciasto.
Wałkować na grubość 0,5-1,0 cm. Wykrawać otworki.
Smażyć na rumiano na średnim płomieniu.
Obficie popudrować.
Smacznego. :)