Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje racuchy tym razem serowe przygotowałam dla moich wnuków , którzy zapowiedzieli, że wpadną z wizytą. Racuchy puszyste, mięciutkie i bardzo smaczne.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2490
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3415
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1492
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2196
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2490
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3415
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1492
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2196
Składniki
Ser mielimy w maszynce do mięsa lub możemy ugnieść widelcem. Białka oddzielamy od żółtek, następnie żółtka ucieramy z masłem, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Masę dodajemy do zmielonego sera , do sera dodajemy również oba rodzaje mąki i dokładnie mieszamy. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę , delikatnie łączymy ją z masą serową. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy porcje ciasta i smażymy racuchy. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Po upieczeniu osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu, posypujemy cukrem pudrem.