Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje racuchy tym razem serowe przygotowałam dla moich wnuków , którzy zapowiedzieli, że wpadną z wizytą. Racuchy puszyste, mięciutkie i bardzo smaczne.
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 150
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 222
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 150
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 222
Składniki
Ser mielimy w maszynce do mięsa lub możemy ugnieść widelcem. Białka oddzielamy od żółtek, następnie żółtka ucieramy z masłem, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Masę dodajemy do zmielonego sera , do sera dodajemy również oba rodzaje mąki i dokładnie mieszamy. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę , delikatnie łączymy ją z masą serową. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy porcje ciasta i smażymy racuchy. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Po upieczeniu osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu, posypujemy cukrem pudrem.