Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje racuchy tym razem serowe przygotowałam dla moich wnuków , którzy zapowiedzieli, że wpadną z wizytą. Racuchy puszyste, mięciutkie i bardzo smaczne.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 57
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9308
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1132
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 57
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9308
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1132
Składniki
Ser mielimy w maszynce do mięsa lub możemy ugnieść widelcem. Białka oddzielamy od żółtek, następnie żółtka ucieramy z masłem, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Masę dodajemy do zmielonego sera , do sera dodajemy również oba rodzaje mąki i dokładnie mieszamy. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę , delikatnie łączymy ją z masą serową. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy porcje ciasta i smażymy racuchy. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Po upieczeniu osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu, posypujemy cukrem pudrem.