Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje racuchy tym razem serowe przygotowałam dla moich wnuków , którzy zapowiedzieli, że wpadną z wizytą. Racuchy puszyste, mięciutkie i bardzo smaczne.
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2171
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11632
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 136
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2171
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11632
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 136
Składniki
Ser mielimy w maszynce do mięsa lub możemy ugnieść widelcem. Białka oddzielamy od żółtek, następnie żółtka ucieramy z masłem, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Masę dodajemy do zmielonego sera , do sera dodajemy również oba rodzaje mąki i dokładnie mieszamy. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę , delikatnie łączymy ją z masą serową. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy porcje ciasta i smażymy racuchy. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Po upieczeniu osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu, posypujemy cukrem pudrem.