Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje racuchy tym razem serowe przygotowałam dla moich wnuków , którzy zapowiedzieli, że wpadną z wizytą. Racuchy puszyste, mięciutkie i bardzo smaczne.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1077
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1047
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1077
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1047
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12962
Składniki
Ser mielimy w maszynce do mięsa lub możemy ugnieść widelcem. Białka oddzielamy od żółtek, następnie żółtka ucieramy z masłem, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Masę dodajemy do zmielonego sera , do sera dodajemy również oba rodzaje mąki i dokładnie mieszamy. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę , delikatnie łączymy ją z masą serową. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy porcje ciasta i smażymy racuchy. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Po upieczeniu osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu, posypujemy cukrem pudrem.