Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2524
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 484
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 198
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 758
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2524
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 484
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 198
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 758
Składniki
Mąkę i kakao wymie szaj z połową cukru. Wysyp na stolnicę. Dodaj posiekane masło i 1 żółtko, zagnieć gładkie ciasto. Uformuj kulę, owiń folią. Odstaw do lodówki na 2-3 godziny. sztywno.
Twaróg zmiel trzykrotnie lub przeciśnij przez praskę (możesz też użyć gotowego sera mielonego), umieść w misce. Dodaj gęstą kwaśną śmietanę, resztę cukru oraz żółtko.
Cytrynę sparz, wyszoruj. Otrzyj skórkę, dodaj do twarogu, wymieszaj. Jabłka obierz, pokrój na cząstki, skrop sokiem z cytryny. Schłodzone ciasto rozwałkuj na placek o średnicy większej niż forma.
Ciasto przenieś do formy, na środku rozsmaruj masę serową i ułóż jabłka. Zwisające brzegi ciasta zawiń do środka. Piecz 10 min w 180 st., a potem 15 min w 170 st. Podawaj schłodzone.Źródło: Świat kobiety