Do góry

Desery Przepis na:

Sezonowe z porzeczkami

Sezonowe z porzeczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 943

Dodano:

Odsłon: 2373

Bardzo proste ciasto z owocami.

Składniki

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 8 jajek
  • 2 szklanki oleju
  • 1 i 2/3 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5-6 szklanek porzeczki czerwonej i czarnej
  • cukier puder do posypania
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sezonowe z porzeczkami

Przygotowanie

  1. Jajka ubić z cukrem na sztywną masę. powoli dodać olej i dobrze
    wymieszać. Stopniowo dodawać wcześniej przesianą mąkę wraz z
    proszkiem do pieczenia dobrze wszystko wymieszać. Owoce przesypać do
    miski i posypać je mąka. Owoce należy podrzucać w misce by dobrze
    pokryła je mąka. 3/4 owoców dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy by
    nie rozgnieść owoców. Ciasto przelewamy na dużą blaszkę wyłożoną
    papierem do pieczenia. Resztę owoców równomiernie rozkładamy na
    wierzchu ciasta. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 160
    stopniach przez 40-45 minut. Gdy ciasto już urośnie i ostygnie posypujemy
    je cukrem pudrem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń