Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty shake, idealny na lato.Można wykorzystać różne owoce.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 718
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 398
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 126
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 75
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 69
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 718
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 398
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 126
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 75
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 69
Składniki
Wycinamy szypułki z truskawek, nektarynkę obieramy i wycinamy pestkę, myjemy owoce. Banana obieramy i kroimy na kawałki. Wszystkie owoce wkładamy do woreczka i mrozimy przez co najmniej 3 godziny.
Zamrożone owoce wrzucamy do blendera, dodajemy cukier, miksujemy, a później stopniowo dodajemy mleko i połowę lodów. W zależności od gustu dodajemy więcej mleka lub cukru.
Rozlewamy shake do 4 szklanek. Do każdej z nich dorzucamy 1/4 pozostałej części lodów.
Możemy dodać opcjonalnie to, co mamy w domu, u mnie była to nektarynka.