Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popularne okołobożonarodzeniowe ciasteczka skandynawskie.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 1002
Dziś do pracy.
Odsłon: 135
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 174
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15406
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 324
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 1002
Dziś do pracy.
Odsłon: 135
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 174
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15406
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 324
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy rózgą kuchenną na gładką masę.
Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Konsystencja ciasta powinna być trochę gęstsza niż na naleśniki.
Zresztą z tych proporcji wychodzi idealne ciasto.
W szerszym saganku o grubszym dnie rozgrzewamy olej ( wysokość minimum 3 cm ). Nagrzewamy do 180 C.
Ciasto wyjmujemy z lodówki tuż przed smażeniem, powinno być zimne.
Foremkę do rozetek zanurzamy w gorącym oleju, otrzepujemy, zanurzamy w cieście i od razu przekładamy do saganka.
Foremkę zanurzamy tylko do jej wysokości , wierzch nie może być powinien pokryty ciastem.
Jeśli ciasto samo nie odpadnie od foremki, delikatnie pomóżmy sobie widelcem.
Smażymy krótko, do lekkiego przyrumienienia.
Nam smakują te bardziej przyrumienione.
Potem przekładamy na papierowe serwetki.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.