Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popularne okołobożonarodzeniowe ciasteczka skandynawskie.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34205
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 348
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 81
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 350
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9131
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34205
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 348
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 81
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 350
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9131
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy rózgą kuchenną na gładką masę.
Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Konsystencja ciasta powinna być trochę gęstsza niż na naleśniki.
Zresztą z tych proporcji wychodzi idealne ciasto.
W szerszym saganku o grubszym dnie rozgrzewamy olej ( wysokość minimum 3 cm ). Nagrzewamy do 180 C.
Ciasto wyjmujemy z lodówki tuż przed smażeniem, powinno być zimne.
Foremkę do rozetek zanurzamy w gorącym oleju, otrzepujemy, zanurzamy w cieście i od razu przekładamy do saganka.
Foremkę zanurzamy tylko do jej wysokości , wierzch nie może być powinien pokryty ciastem.
Jeśli ciasto samo nie odpadnie od foremki, delikatnie pomóżmy sobie widelcem.
Smażymy krótko, do lekkiego przyrumienienia.
Nam smakują te bardziej przyrumienione.
Potem przekładamy na papierowe serwetki.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.