Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledzie po kaszubsku z ogórkami"
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 74
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 59
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 74
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 59
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna
Filety śledziowe mocz w wodzie przez noc. Osącz, pokrój na kawałki. Ogórki pokrój w kostkę. Cebule obierz, pokrój w piórka. Łyżkę oleju rozgrzej w rondlu, zeszklij cebule.
Dodaj resztę oleju, ocet, liście laurowe, ziele angielskie, ogórki, pół szklanki wody, koncentrat pomidorowy i cukier, dokładnie wymieszaj.
Duś na małym ogniu około 15 min. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj śledzie, wymieszaj, zdejmij z ognia. Ostudź, wstaw do lodówki (najlepiej na noc).Źródło: Chwila dla Ciebie