Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne buleczki drożdżowe z cynamonem..
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2511
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 298
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 187
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 747
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2511
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 298
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 187
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 747
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać pokruszone drożdże wymieszane w letnim mleku, rozpuszczone ostudzone masło, sól, cukry, jajko i wyrobić na jednolite i elastyczne ciasto drewnianą łyżką. Gdy będzie odstawało od brzegów przykryć i odstawić w ciepłym mi9ejscu do wyrośnięcia na ok. 60minut. Gdy podwoi swoja objętość wyłożyć na podsypaną mąką stolnice, krótko zagnieść i rozwałkować na prostokąt o grubości 1/2 cm. Posmarować ciasto stopionym masłem i posypać cynamonem z cukrem. Tak przygotowane ciasto zwinąć w ciasny rulon i pokroić na plastry 2 cm. Ułożyć je na natłuszczonej blasze , i jak troszkę podrosną piec je ok. 25 minut w 200stC. Wyjąć i ciepłe posypać cukrem pudrem