Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zaskakujące dla kosztujących je gdyż sprawiają wrażenie że są z ciasta drożdżowego polecam przepis Beatki :)
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 100
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 147
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 278
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 100
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 147
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 278
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Składniki
do maki dodajemy żółtka , cukier,proszek ,śmietanę i drobno pokrojoną margarynę .Dodajemy skórkę z umytej i sparzonej wcześniej cytryny .Wyrabiamy ciasto.
Ciasto owijamy folią i wkładamy na 1 h do zamrażalnika.Po schłodzeniu wałkujemy na prostokąt smarujemy marmoladą i zwijamy w roladę. kroimy na 2 cm kawałki i układamy na blaszce.Ciasta smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem .
Pieczemy w 170 st. do zrumienienia .Smacznego