Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sernik jest delikatnie puszysty, wilgotny, kruszonka chrupiąca, spód apetycznie kokosowy.................SMACZNEGO!!!
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 59
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 450
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1384
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1862
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 59
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 450
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1384
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1862
Składniki
składniki na spód włożyć do miski, palma miękka, utrzeć mikserem jak na kruszonkę użyłam 2 małe formy 16 cm okrągła z wyciąganym dnem i 15x10 cm lub jedna tortownica 24 cm - niczym nie smarowałam form, ciasto włożyć do form i palcami przyklepać mocno do dna, podpiec w 180 C z 10 minut, grzanie góra/dół
wszystkie składniki na sernik wsypać do miski w tym zimna śmietana 30%, mikserem ubijać z 5 minut na dużych obrotach, masę wylac na podpieczone spody
na masie sernikowej poukładać umyte, osuszone, wypestkowane śliwki skórką do dołu
z podanych składników mikserem utrzeć kruszonkę i rozsypać na śliwkach
grzanie góra/dół, 180 C, piec z 45 minut, nastepnie na termoobieg na 5 minut, studzić przy uchylonych drzwiczkach z 30 minut, potem zostawić w formach do całkowitego wystudzenia
ciasto posypać cukrem pudrem