Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli robicie nalewki (np. ze śliwek, z wiśni, winogron) i zostaną Wam owoce to proponuję zrobić z nich pyszne i bardzo alkoholowe czekoladki. Roboty 5 minut a efekt naprawdę fajny. I nic się nie zmarnuje ;)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Składniki
Czekoladę połamać, włożyć do miseczki, rozpuścić w mikrofalówce. Śliwki z nalewki (u mnie na spirytusie) maczać za pomocą widelca w płynnej czekoladzie i odkładać na papier. Wstawić do lodówki na kilka minut.
Czekoladki są pyszne i mają moc. Polecam!