Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
skoro śliwek mamy w bród ... oto jedna z propozycji ich wykorzystania, pyszna ... :-) Podane proporcje są na dużą blachę, dla łasuchów :-)
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 993
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666484
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 993
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666484
Składniki
Śliwki przekroić na pół i usunąć pestki
Kasię utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Powoli dodawać mąki i proszek do pieczenia. Wymieszać. Ubić pianę z białek, dodać ją do ciasta i dokładnie wymieszać łyżką.
Na dużą blachę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą wyłożyć połowę ciasta. Na to poukładać połówki śliwek skórką na dół, dosyć gęsto. Między śliwki wkładać kostki czekolady. Owoce zalać gorącym budyniem (ugotowanym w 1l mleka). Na wierzch rozsmarować drugą połowę ciasta.
Piec w temp. 180 stopni ok. 45 min. Po ostudzeniu polać ulubioną polewą.
Smacznego :-)