Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody z deserem śliwkowym smakują wybornie.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2297
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 733
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 407
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 136
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 84
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2297
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 733
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 407
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 136
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 84
Składniki
Wykonanie: Śliwki umyć, wydrylować, pokroić, wrzucić do rondelka, rozgotować i odparować na wolnym ogniu. Trzy łyżki cukru zrumienić na patelni z dodatkiem masła. Dodać płatki, wymieszać i odstawić. Białka ubić z pozostałym cukrem. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami płatki, masę śliwkową a na górę ubitą pianę. Piec w temperaturze 200 stopni przez 20 minut. Podawać na ciepło z lodami.