Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody z deserem śliwkowym smakują wybornie.
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 13
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 19
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 848
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 409
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 280
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 13
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 19
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 848
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 409
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 280
Składniki
Wykonanie: Śliwki umyć, wydrylować, pokroić, wrzucić do rondelka, rozgotować i odparować na wolnym ogniu. Trzy łyżki cukru zrumienić na patelni z dodatkiem masła. Dodać płatki, wymieszać i odstawić. Białka ubić z pozostałym cukrem. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami płatki, masę śliwkową a na górę ubitą pianę. Piec w temperaturze 200 stopni przez 20 minut. Podawać na ciepło z lodami.