Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody z deserem śliwkowym smakują wybornie.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7935
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1238
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13708
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7935
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1238
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13708
Składniki
Wykonanie: Śliwki umyć, wydrylować, pokroić, wrzucić do rondelka, rozgotować i odparować na wolnym ogniu. Trzy łyżki cukru zrumienić na patelni z dodatkiem masła. Dodać płatki, wymieszać i odstawić. Białka ubić z pozostałym cukrem. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami płatki, masę śliwkową a na górę ubitą pianę. Piec w temperaturze 200 stopni przez 20 minut. Podawać na ciepło z lodami.