Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słodki sernik bez sera"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Ciasto: zagnieć. Podziel na dwie części (3/4 i 1/4). Każdą owiń folią, włóż do lodówki na godzinę.
Masa: białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj cukier puder i cukier waniliowy, ubijając. Wsyp proszek budyniowy, zmiksuj. Dodaj jogurt grecki, delikatnie wymieszaj. Wsyp wiórki kokosowe, dokładnie wymieszaj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Mniejszą część ciasta zetrzyj na dno na tarce o grubych oczkach, delikatnie dociskając i wyrównując powierzchnię. Wlej masę jogurtową. Ułóż mrożone jagody, zetrzyj resztę ciasta. Piecz 50-60 minut w 180°C.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.</strong>
czas przygotowania: 85 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie