Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czapki z głów, Panowie. Chylcie czoła, Panie. Moja wegetariańska duma. Bo schasole to za mało. Jest kotlet. Jest buła. To jeszcze trzeba to połączyć. Więc słodkie wege-burgery powstały. Zakwaszone trochę sosem jeżynowym i świeżymi truskawkami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13102
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2483
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3619
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4517
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13102
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2483
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3619
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4517
Składniki
Ze względu na ograniczoność podawania listy składników nie podaję przepisu na bułki i kotlety - zapraszam do moich przepisów, tam wszystko jest opisane. W przypadku bułek, można zastąpić je dowolnymi, kupnymi.
SOS Jeżyny rozgniatam widelcem i umieszczam w rondelku. Zagotowuję i pozostawiam na bardzo małym ogniu do odparowania płynów. Mieszam od czasu do czasu. Na końcu dodaję posiekany rozmaryn.
SKŁADANIE BURGERA Przekrawam bułki na pół. Smaruję delikatnie masłem. Na spodzie układam kiełki, następnie słodki kotlet. Truskawki kroję na plastry i układam. Dodaję sosu jeżynowego. Przykrywam drugą częścią drożdżówki.