Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słodkie różyczki w cieście"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Płat ciasta rozwiń. Jeśli używasz mrożonego ciasta, musisz je rozmrozić. Jabłka umyj, pozostaw ze skórką. Przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, pokrój w plasterki.
Zagotuj szklankę wody z sokiem z cytryny. Zdejmij z ognia, włóż jabłka. Odstaw pod przykryciem na 3-5 minut. Wyjmij i osącz.
Ciasto pokrój w 6 podłużnych pasków. Posmaruj je cienką warstwą konfitury. Na całej długości paska układaj na zakładkę plasterki jabłek, pozostawiając od spodu dwucentymetrowy brzeg. Zawiń go na jabłka, a następnie całość zroluj. Powstałe ruloniki umieść w foremkach na muffiny, przykryj folią. Piecz 30 min w 200 st. Posyp cukrem pudrem.
Czas ok. 45 min; porcja – 310 kcal, cena 1,10 zł, 6 porcji.Źródło: Świat kobiety