Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie w przygotowaniu, smaczne, pachnące kokosem ciasteczka z promyczkiem słońca - w sam raz na pochmurne dni :)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 469
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 469
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Olej kokosowy przekładamy do miseczki wraz z jajkiem i żółtkiem oraz cukrem i cukrem waniliowym - ubijamy za pomocą miksera. Następnie dodajemy po szczypcie soli i kurkumy, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz kilka kropel aromatu migdałowego. Zagniatamy ciasto i wstawiamy je do lodówki na około 15 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy serducha (lub inny kształt) za pomocą foremki, maczamy je w białkach wymieszanych z cukrem pudrem, a następnie w "kurkumowych" wiórkach kokosowych. Tak przygotowane serducha układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez 10 minut. Życzę smacznego! :)