Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka bardzo smaczna a przygotowanie proste i szybkie. Utrzymuje długo świeżość i wilgotność.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Wykonanie : Tłuszcz,cukier,żółtka utrzeć do białości i dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem ,na przemian z białkami i śmietaną.Na sam koniec dodać olejek i otartą skórkę z 1/2 pomarańcza ,dobrze połączyć . Piec w temperaturze 180 stopni (1 godzinę ). Babkę polewamy ciemną czekoladą ,obsypujemy startą białą czekoladą i posypką kolorową do ciast . Polewa: czekoladę ,masło,mleko rozpuścić w rondelku .