Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , kruche rogaliki które zawsze wychodzą.
stolnica, wałek, praska do ziemniaków , nóż.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21334
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25417
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21334
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25417
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 141
Składniki
Wszystkie składniki o pokojowej temperaturze. Ziemniaki ugotować wcześniej, ja wykorzystałam te które zostały z obiadu. Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia. Ziemniaki przecisnąć przez praskę , dodać. Ser pokruszyć dodać. Pociąć masło , dodać. Jajko wybić , dodać żółtko. Wszystkie składniki zagnieść , wyrobić ciasto. Podzielić na połowę . Rozwałkować na koło , podzielić na 8 części. Na każdą nałożyć porcję marmolady.
Zwinąć w rogaliki , umieścić w blaszce do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 25 minut aż będą rumiane.