Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , kruche rogaliki które zawsze wychodzą.
stolnica, wałek, praska do ziemniaków , nóż.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4684
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4142
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 47
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4684
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4142
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 47
Składniki
Wszystkie składniki o pokojowej temperaturze. Ziemniaki ugotować wcześniej, ja wykorzystałam te które zostały z obiadu. Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia. Ziemniaki przecisnąć przez praskę , dodać. Ser pokruszyć dodać. Pociąć masło , dodać. Jajko wybić , dodać żółtko. Wszystkie składniki zagnieść , wyrobić ciasto. Podzielić na połowę . Rozwałkować na koło , podzielić na 8 części. Na każdą nałożyć porcję marmolady.
Zwinąć w rogaliki , umieścić w blaszce do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 25 minut aż będą rumiane.