Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Smalczyk z cebulką i fasolą"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Fasolę namocz na noc. Odcedź, zalej świeżą wodą, lekko osól. Ugotuj do miękkości. Odcedź, ostudź. Zmiksuj na gładką masę.
Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę. Olej rozgrzej na patelni, przesmaż cebule. Lekko ostudź, dodaj do masy fasolowej, dokładnie wymieszaj, przypraw do sma ku solą, pieprzem i majerankiem.
Tak przygotowany smalec można przełożyć do słoików, zamknąć i przechowywać w lodówce i korzystać z niego przez kilka dni.
Doskonale smakuje sam, jak również z ogórkiem kiszonym.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie