Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebiańsko pyszne!
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 249
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 249
Składniki
Banany obieramy ze skórki, kroimy w plasterki. Na patelni rozpuszczamy masło - uwaga, żeby nie zaczęło się palić. Do roztopionego masła dodajemy sok wyciśnięty z połówki cytryny, mieszamy - dodajemy cukier, również mieszamy. Na tym etapie można dodać alkohol i przyprawy (podaję jako opcję, bo tutaj już można uskuteczniać najróżniejsze wariacje). Na patelnię wrzucamy banany - smażymy, od czasu do czasu mieszają. Każdy plasterek powinnien z każdej strony nasiąknąć sosem. Do pucharków, miseczek, etc. nakładamy lody, banany układamy na wierzchu. Dekorować bakaliami, sezonowymi owocami, etc. Można również banany włożyć na spód i na wierzch wyłożyć lody - udekorować bitą śmietaną :). Smacznego!