Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fondue na słodko wspaniale nadają się nie tylko na przyjęcia dla dzieci, ale również jako ukoronowanie świątecznego posiłku.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 161
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 125
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16141
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 77
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 188
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 700
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 161
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 125
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16141
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 77
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 188
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 700
Składniki
Kulki lodów mrozić przez 4 dni w zamrażalniku
Śmietanę podgrzać w garnku i stopić w niej tartą czekoladę. Zdjąć sos czekoladowy z ognia, aromatyzować go winiakiem, całkowicie ostudzić i ubić na pianę
Z mąki, żółtek, cukru, cukru waniliowego, skórki cytrynowej oraz soli przygotować ciasto. Białka ubić na sztywną pianę i ostrożnie domieszać do ciasta
Wszystkie składniki ustawić w miseczkach. W garnku do fondue ogrzać tłuszcz i ustawić go na podgrzewanej podstawce. Kulki lodów nabijać ostrożnie na widelczyki i moczyć w cieście, zwracając przy tym uwagę, aby ciasto dokładnie je pokryło. Tak przygotowane lody usmażyć w tłuszczu i polać czekoladową śmietaną.
Słodkie Fondue podajemy z owocami i sosami owocowymi. Smacznego