Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fondue na słodko wspaniale nadają się nie tylko na przyjęcia dla dzieci, ale również jako ukoronowanie świątecznego posiłku.
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 106
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9042
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 124
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 106
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9042
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 124
Składniki
Kulki lodów mrozić przez 4 dni w zamrażalniku
Śmietanę podgrzać w garnku i stopić w niej tartą czekoladę. Zdjąć sos czekoladowy z ognia, aromatyzować go winiakiem, całkowicie ostudzić i ubić na pianę
Z mąki, żółtek, cukru, cukru waniliowego, skórki cytrynowej oraz soli przygotować ciasto. Białka ubić na sztywną pianę i ostrożnie domieszać do ciasta
Wszystkie składniki ustawić w miseczkach. W garnku do fondue ogrzać tłuszcz i ustawić go na podgrzewanej podstawce. Kulki lodów nabijać ostrożnie na widelczyki i moczyć w cieście, zwracając przy tym uwagę, aby ciasto dokładnie je pokryło. Tak przygotowane lody usmażyć w tłuszczu i polać czekoladową śmietaną.
Słodkie Fondue podajemy z owocami i sosami owocowymi. Smacznego