Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fondue na słodko wspaniale nadają się nie tylko na przyjęcia dla dzieci, ale również jako ukoronowanie świątecznego posiłku.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2609
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2609
Składniki
Kulki lodów mrozić przez 4 dni w zamrażalniku
Śmietanę podgrzać w garnku i stopić w niej tartą czekoladę. Zdjąć sos czekoladowy z ognia, aromatyzować go winiakiem, całkowicie ostudzić i ubić na pianę
Z mąki, żółtek, cukru, cukru waniliowego, skórki cytrynowej oraz soli przygotować ciasto. Białka ubić na sztywną pianę i ostrożnie domieszać do ciasta
Wszystkie składniki ustawić w miseczkach. W garnku do fondue ogrzać tłuszcz i ustawić go na podgrzewanej podstawce. Kulki lodów nabijać ostrożnie na widelczyki i moczyć w cieście, zwracając przy tym uwagę, aby ciasto dokładnie je pokryło. Tak przygotowane lody usmażyć w tłuszczu i polać czekoladową śmietaną.
Słodkie Fondue podajemy z owocami i sosami owocowymi. Smacznego