Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Smażone warzywa z ryżem"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 434
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 106
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 434
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 106
Składniki
Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju w rondlu. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki, podduś z cebulą, oprósz solą i pieprzem.
Brokuł podziel na różyczki, obgotuj 3 min w osolonej wodzie. Tak samo obgotuj fasolkę. Kukurydzę osącz. Do pieczarek dodaj ryż, brokuł, fasolkę, kukurydzę, wymieszaj, zalej szklanką gorącego bulionu. Duś, uzupełniając bulion, do miękkości ryżu.
<strong>Przepis przysłała Marta Sztabińska z Grajewa</strong>
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,10 złŹródło: Chwila dla Ciebie