Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest w miarę prosty do przygotowania i bardzo lekko smakuje. Aha i zapomniałam dodać, że efektowanie wygląda.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 90
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2693
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 90
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2693
Składniki
Przygotować okrągłą formę o ø 24 cm, posmarować ją masłem i wysypać mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek. Mąki, proszek do pieczenia i sól wymieszać, przesiać przez sitko. Z białek i soku z cytryny ubić sztywną pianę, dodając cukier powoli miksować, następnie dodawać po jednym żółtku, a gdy masy się połączą, dodać mąki i wymieszać. Następnie dodać 1 tubkę barwnika niebieskiego, dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wcześniej przygotowanej foremki. Piec 40min w 180stopniach C. Po upieczeniu wystudzić.
Ubić mikserem ser, cukier i ekstrakt z wanilii w dużej misce. W drugiej ubić śmietanę kremówkę. Delikatnie wymieszać ubitą śmietanę z masą serową. Dodać barwniki spożywcze i wymieszać w celu zabarwienia masy. Wyłożyć masę do formy, w której mamy upieczony spód. Schłodzić w lodówce kilka godzin. Do dekoracji potrzebujemy ubić kremówkę z dodatkiem cukru pudru, i fantazyjnie dekorujemy schłodzony sernik. Posypujemy borówkami. ENJOY THE FOOD