Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...śmietankowa kostka to bardzo proste, nie wymagające wiele pracy i smaczne ciasto. Nasączone biszkoptowe ciasto z dodatkiem proszku budyniowego z galaretkami połączonymi ze śmietaną 30%.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1055
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1055
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
białka ubijamy z cukrem na sztywno, lekko mieszając dodajemy żółtka i mąkę wymieszaną z budyniem oraz proszkiem. Ciasto wylewamy na blachę 25x23cm wyłożoną papierem do pieczenia Pieczemy ok. 30-35 min w 170st
Każdą galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Ostawiamy do przestygnięcia. Do zimniej galaretki wlewamy po 250ml śmietany; mieszamy i odstawiamy.
Biszkopt dowolnie nasączamy. Kiedy galaretka zaczyna tężeć wylewamy najpierw jeden kolor, wstawiamy na kilka chwil do lodówki, następnie wylewamy drugą galaretkę. Ponownie wstawiamy do lodówki do stężenia. Ciasto można udekorować dodatkowo bitą śmietaną...