Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny smietankowy deser z odrobinka miety w polaczeniu z syropem malinowym to istne niebo.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5616
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29955
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 267
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19703
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1167
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5616
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29955
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 267
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19703
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1167
Składniki
Herbate mietowa zaparzyc na chwile w okolo 1/5 szklanki wody.Im dluzej parzymy tym bardziej intensywny mietowy smak Zelatyne rowniez rozpscic w niewielkiej ilosci wody (nie podaje ilosci zelatyny, bo kazdy producent zaleca inne proporcje)Nastepnie dadac cukier, wanilie, napar mietowy (mozna dodac mniej niz 1/4 szklanki) i smietanke. Wymieszac i przelac do salaterek. Wstawic do lodowki na okolo 3 godziny.
Gotowy deser udekorowac syropem. Aby deser latwiej odchodzil od dna, zanurzyc spod salaterki na silka sekund w cieplej wodzie.