Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-05-2013
Lekki i orzeźwiający deser
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 153
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 112
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2639
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107420
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 153
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 112
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2639
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107420
Składniki
Galaretki rozpuścić w 600 ml gorącej wody, pozostawić do wystygnięcia.
Mleko wlać do wysokiego naczynia, wsypać śmietankę "Śnieżka" i miksować do uzyskania puszystej piany.
Do ubitej piany dodać cukier i 200 g jogurtu naturalnego, wymieszać lub zmiksować na wolnych obrotach.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Przestudzić i gdy będzie letnia wlewać stopniowo do śmietanki ciągle mieszając.
Śmietanką napełnić do połowy wysokie szklanki lub kieliszki. Odstawić do lodówki do stężenia.
Gdy galaretka zacznie tężeć wymieszać ją z 100 g jogurty naturalnego. Galaretkę wylać na stężałą już śmietankę i całość wstwić do lodówki na około 5 godzin.
Przed podaniem deser udekorować plasterkiem limonki.