Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-05-2013
Lekki i orzeźwiający deser
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1724
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 109
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 520
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1724
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 109
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 520
Składniki
Galaretki rozpuścić w 600 ml gorącej wody, pozostawić do wystygnięcia.
Mleko wlać do wysokiego naczynia, wsypać śmietankę "Śnieżka" i miksować do uzyskania puszystej piany.
Do ubitej piany dodać cukier i 200 g jogurtu naturalnego, wymieszać lub zmiksować na wolnych obrotach.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Przestudzić i gdy będzie letnia wlewać stopniowo do śmietanki ciągle mieszając.
Śmietanką napełnić do połowy wysokie szklanki lub kieliszki. Odstawić do lodówki do stężenia.
Gdy galaretka zacznie tężeć wymieszać ją z 100 g jogurty naturalnego. Galaretkę wylać na stężałą już śmietankę i całość wstwić do lodówki na około 5 godzin.
Przed podaniem deser udekorować plasterkiem limonki.