kusząco pachną, nieziemsko smakują :-)
śmietankowe muffinki z nadzieniem twarogowo-brzoskwiniowym
Składniki
- mąka, 2 szkl.
- cukier, 0,5 szkl. + 2 łyżeczki (do nadzienia)
- proszek do pieczenia, 0,5 łyżeczki
- soda oczyszczona, 0,5 łyżeczki
- jajko, 1 + 1 (do nadzienia)
- mleko, 1 szkl.
- Olej słonecznikowy, 1/4 szkl.
- twaróg, 20 dag
- kaszka manna, 2 łyżeczki
- aromat śmietankowy, kilka kropli
- brzoskwinie z puszki, kilka połówek
Składniki
- mąka, 2 szkl.
- cukier, 0,5 szkl. + 2 łyżeczki (do nadzienia)
- proszek do pieczenia, 0,5 łyżeczki
- soda oczyszczona, 0,5 łyżeczki
- jajko, 1 + 1 (do nadzienia)
- mleko, 1 szkl.
- Olej słonecznikowy, 1/4 szkl.
- twaróg, 20 dag
- kaszka manna, 2 łyżeczki
- aromat śmietankowy, kilka kropli
- brzoskwinie z puszki, kilka połówek

Etapy przygotowania
Suche składniki wsypać do jednej miski, mokre do drugiej. Wymieszać wszystko razem delikatnie łyżką, do połączenia składników.
Twaróg utrzeć z jajkiem, cukrem, cukrem waniliowym i kaszką.
Brzoskwinie pokroić w kostkę
Formy muffinek wypełniac po kolei: łyżka ciasta, łyżka nadzienia twarogowego, kawałek brzoskwini i na to łyżka ciasta. Piec w temp. 200 stopni ok. 20 min.
Smacznego :-)
Przepis w Waszym wykonaniu (7)


Komentarze do przepisu (7)
Ostatnio komentowane przepisy

Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 214

Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1850
Ostatnio komentowane przepisy

Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 214

Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1850



Składniki
- mąka, 2 szkl.
- cukier, 0,5 szkl. + 2 łyżeczki (do nadzienia)
- proszek do pieczenia, 0,5 łyżeczki
- soda oczyszczona, 0,5 łyżeczki
- jajko, 1 + 1 (do nadzienia)
- mleko, 1 szkl.
- Olej słonecznikowy, 1/4 szkl.
- twaróg, 20 dag
- kaszka manna, 2 łyżeczki
- aromat śmietankowy, kilka kropli
- brzoskwinie z puszki, kilka połówek
Suche składniki wsypać do jednej miski, mokre do drugiej. Wymieszać wszystko razem delikatnie łyżką, do połączenia składników.
Twaróg utrzeć z jajkiem, cukrem, cukrem waniliowym i kaszką.
Brzoskwinie pokroić w kostkę
Formy muffinek wypełniac po kolei: łyżka ciasta, łyżka nadzienia twarogowego, kawałek brzoskwini i na to łyżka ciasta. Piec w temp. 200 stopni ok. 20 min.
Smacznego :-)
zrobiłam muffinki tylko zamiast brzoskwiń dodałam dżem i sa przepyszne :)
Świetny przepis ma ocene 5 ;D
gusia05 - z tych proporcji wychodzi ok. 12 muffinek
oczywiście, że błąd, już poprawiłam, dziękuję za szybką reakcję :-)
Soda oczyszczona - 0,5 szklanki - chyba jakiś błąd ci się wkradł ...