Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Najlepszy deser w czasie upału.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8572
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3029
Polecam.
Odsłon: 1812
Polecam.
Odsłon: 516
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8572
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3029
Polecam.
Odsłon: 1812
Polecam.
Odsłon: 516
Składniki
Owoce umyć, osuszyć, obrać i pokroić w kostkę. Galaretki - zieloną i niebieską zrobić wg przepisu na opakowaniu. Po stężeniu pokroić w kostkę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Galaretki - pinakolada rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić. Śmietanę ubić na sztywno. Do śmietany dodać czekoladę, tężejącą galaretkę pinakolada i ok 1/3 przygotowanych owoców. Na dno tortownicy włożyć krążek suchej bezy. Wyłożyć śmietanę. Pozostawić do stężenia. Na wierzchu ułożyć resztę owoców i pokrojone w kostkę galaretki zieloną i niebieską. Zalać wszystko tężejącą żółtą galaretką. Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Smacznego.
Owoce pokroić w kostkę.