Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Najlepszy deser w czasie upału.
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163058
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 259
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 60
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163058
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 259
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 60
Składniki
Owoce umyć, osuszyć, obrać i pokroić w kostkę. Galaretki - zieloną i niebieską zrobić wg przepisu na opakowaniu. Po stężeniu pokroić w kostkę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Galaretki - pinakolada rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić. Śmietanę ubić na sztywno. Do śmietany dodać czekoladę, tężejącą galaretkę pinakolada i ok 1/3 przygotowanych owoców. Na dno tortownicy włożyć krążek suchej bezy. Wyłożyć śmietanę. Pozostawić do stężenia. Na wierzchu ułożyć resztę owoców i pokrojone w kostkę galaretki zieloną i niebieską. Zalać wszystko tężejącą żółtą galaretką. Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Smacznego.
Owoce pokroić w kostkę.