Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Najlepszy deser w czasie upału.
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 144
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 281
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 8561
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 144
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 281
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 8561
Składniki
Owoce umyć, osuszyć, obrać i pokroić w kostkę. Galaretki - zieloną i niebieską zrobić wg przepisu na opakowaniu. Po stężeniu pokroić w kostkę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Galaretki - pinakolada rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić. Śmietanę ubić na sztywno. Do śmietany dodać czekoladę, tężejącą galaretkę pinakolada i ok 1/3 przygotowanych owoców. Na dno tortownicy włożyć krążek suchej bezy. Wyłożyć śmietanę. Pozostawić do stężenia. Na wierzchu ułożyć resztę owoców i pokrojone w kostkę galaretki zieloną i niebieską. Zalać wszystko tężejącą żółtą galaretką. Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Smacznego.
Owoce pokroić w kostkę.