Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, prosty w przygotowaniu śmietanowiec malinowy w którego skład wchodzą owoce malin i truskawek.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Formę wykładamy papierem do pieczenia. Dno formy wykładamy herbatnikami. Z truskawek robimy mus, rozdrabniamy je blenderem, zagotowujemy i dodajemy galaretki (nie gotujemy), dobrze mieszamy, chłodzimy. Schłodzony, gęstniejący mus wlewamy na herbatniki ułożone na dnie formy. Wstawiamy do lodówki. W między czasie ubijamy śmietanę, dodajemy schłodzone galaretki i miksujemy do połączenia się galaretek z ubitą śmietaną. Ubitą śmietanę, jeżeli zacznie gęstnieć, wylewamy na zastygnięty mus truskawkowy, dekorujemy owocami malin. Wstawiamy do lodówki. W między czasie rozpuszczamy dwie przezroczyste galaretki, studzimy. Jak galaretki zaczną gęstnieć, wylewamy je na górę z ułożonymi owocami. Tak przygotowaną formę wstawiamy do lodówki na kilka godzin, lub na całą noc. Ja po godzinie owinęłam formę w folię spożywczą. Po kilku godzinnym chłodzeniu, wyjmujemy naszego śmietanowca z formy, kroimy na porcje. Smacznego !!!