Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto łatwe do zrobienia, bez pieczenia. Lubią dorośli i dzieci.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1585
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1347
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1400
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1358
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1585
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1347
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1400
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1358
Składniki
Galaretki cytrynowe rozpuścić w gorącej wodzie. Dokładnie pomieszać i pozostawi do wystudzenia. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać twarożek wymieszany z cukrem pudrem. Dodać tężejące galaretki. Masę przełożyć do tortownicy o średnicy 22 cm. Dno tortownicy wcześniej owinąć folią spożywczą przezroczystą. Wstawić do lodówki żeby masa stężała. Do garnuszka przełożyć jagody z sokiem i bardzo mocno zagrzać. Dodać wrzątku i galaretki jagodowe. Pomieszać, żeby galaretki się rozpuściły. Wystudzić. Jagody wylać na stężałe ciasto. Wstawić do lodówki. Z żółtek i cukru zrobić kogla mogla. Dodać galaretkę cytrynową już tężejącą, a wcześniej rozpuszczoną w gorącej wodzie i wystudzoną. To będzie kolejna warstwa ciasta. Pozostawić do całkowitego stężenia. Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Na stężałym cieście porobić esy floresy z płynnej czekolady.