Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto łatwe do zrobienia, bez pieczenia. Lubią dorośli i dzieci.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Składniki
Galaretki cytrynowe rozpuścić w gorącej wodzie. Dokładnie pomieszać i pozostawi do wystudzenia. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać twarożek wymieszany z cukrem pudrem. Dodać tężejące galaretki. Masę przełożyć do tortownicy o średnicy 22 cm. Dno tortownicy wcześniej owinąć folią spożywczą przezroczystą. Wstawić do lodówki żeby masa stężała. Do garnuszka przełożyć jagody z sokiem i bardzo mocno zagrzać. Dodać wrzątku i galaretki jagodowe. Pomieszać, żeby galaretki się rozpuściły. Wystudzić. Jagody wylać na stężałe ciasto. Wstawić do lodówki. Z żółtek i cukru zrobić kogla mogla. Dodać galaretkę cytrynową już tężejącą, a wcześniej rozpuszczoną w gorącej wodzie i wystudzoną. To będzie kolejna warstwa ciasta. Pozostawić do całkowitego stężenia. Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Na stężałym cieście porobić esy floresy z płynnej czekolady.