Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śmietanowiec w biszkoptach"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34675
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 351
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3970
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34675
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 351
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3970
Składniki
Truskawki myję, oczyszczam. Trochę owoców zostawiam do dekoracji, resztę miksuję z cukrem. Żelatynę rozpuszczam w szklance wrzątku, studzę.
Do musu truskawkowego dodaję jogurt. Następnie ostrożnie wlewam tężejącą żelatynę i mieszam całość mikserem. Śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Do bitej śmietany dodaję porcjami masę truskawkowo-jogurtową. Spód i bok tortownicy wykładam biszkoptami.Nakładam krem. Wierzch ciasta wygładzam łyżką.
Odłożone truskawki kroję na kawałki. Układam na cieście. Wstawiam do lodówki na 2 godziny. Galaretkę rozpuszczam w 1 i 1/2 szklanki wrzątku, studzę, potem wylewam na wierzch ciasta. Schładzam dalej jeszcze przez 3 godziny.Źródło: Naj