Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śmietanowiec z galaretkami"
Składniki
Galaretki przygotuj oddzielnie według przepisu na opakowaniu. Rozlej na osobne talerze. Gdy stężeją, pokrój w niedużą kostkę.
Żelatynę namocz w małej ilości mleka. Resztę mleka zagotuj. Zdejmij z ognia, dodaj żelatynę, rozpuść. Ostudź. Śmietanę kremówkę ubij z cukrem, dodaj tężejące mleko, wymieszaj. Masę podziel na pół. Połowę wymieszaj z kakao.
Na dno blaszki wylej biały krem, wciśnij na przemian kolorowe kostki galaretki. Wstaw na chwilę do lodówki. Zalej ciemną masą, powciskaj galaretki. Schłodź. Udekoruj resztą galaretek i np. bitą śmietaną.Źródło: Chwila dla Ciebie