Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny miodownik przekładany masą budyniową i udekorowany domowym karmelem z kawałkami chrupiących orzechów włoskich. Ciasto jest kremowe i delikatne, wręcz rozpływający się w ustach. Najlepiej przygotować je trzy dni przed imprezą, gdyż potrzebuje trochę czasu, aby zmięknąć.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10442
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3073
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2172
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 846
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10442
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3073
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2172
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 846
Składniki
Karmel - Orzechy siekamy na mniejsze kawałki i razem z pozostałymi składnikami karmelu podgrzewamy w rondelku na małym ogniu do całkowitego połączenia. Odstawiamy.
Ciasto - Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy je na trzy części. Pierwszą i drugą pieczemy ok. 10-15 min. na złoty kolor, a na trzecią wylewamy ciepły karmel z orzechami i pieczemy 15 min. Studzimy.
Ciasto przekładamy kremem budyniowy. 2 szklanki mleka i cukier zagotowujemy. Pozostałe mleko mieszamy dokładnie z żółtkami, cukrem waniliowym i mąkami. Dodajemy do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby niepowstały grudki. Chwilkę gotujemy, aż budyń zgęstnieje. Pozostawiamy do ostygnięcia. Miękką margarynę ucieramy mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodajemy stopniowo chłodny budyń.