Do góry

Desery Przepis na:

Snickers - najlepszy przepis!

Snickers - najlepszy przepis!

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 1646

Dodano:

Odsłon: 4290

Pyszny miodownik przekładany masą budyniową i udekorowany domowym karmelem z kawałkami chrupiących orzechów włoskich. Ciasto jest kremowe i delikatne, wręcz rozpływający się w ustach. Najlepiej przygotować je trzy dni przed imprezą, gdyż potrzebuje trochę czasu, aby zmięknąć.

Składniki

  • Ciasto: 500 g mąki 2 jajka 150 g margaryny 1 łyżka sody 2 łyżki miodu 1 szklanka cukru 2 łyżki mleka
  • Karmel: 250 g orzechów włoskich 125 g margaryny 2 łyżki miodu 3/4 szklanki cukru
  • Krem budyniowy: 3 szklanki mleka 300g margaryny 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 czubate łyżki mąki pszennej 4
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Snickers - najlepszy przepis!

Przygotowanie

  1. Karmel - Orzechy siekamy na mniejsze kawałki i razem z pozostałymi składnikami karmelu podgrzewamy w rondelku na małym ogniu do całkowitego połączenia. Odstawiamy.

  2. Ciasto - Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy je na trzy części. Pierwszą i drugą pieczemy ok. 10-15 min. na złoty kolor, a na trzecią wylewamy ciepły karmel z orzechami i pieczemy 15 min. Studzimy.

  3. Ciasto przekładamy kremem budyniowy.
    2 szklanki mleka i cukier zagotowujemy. Pozostałe mleko mieszamy dokładnie z żółtkami, cukrem waniliowym i mąkami. Dodajemy do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby niepowstały grudki. Chwilkę gotujemy, aż budyń zgęstnieje. Pozostawiamy do ostygnięcia. Miękką margarynę ucieramy mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodajemy stopniowo chłodny budyń.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń