Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śnieżny puch to szybkie i proste ciasto bez pieczenia! To ciasto z dodatkiem kokosu zachwyca smakiem wszystkich miłośników sernika na zimno. Wypróbuj koniecznie nasz przepis!
Ciasto Czekoladowa Chmurka to połączenie biszkoptu czekoladowego z czekoladow...
Odsłon: 520
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 39
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 66
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 160
Paszteciki imprezowe. Pysznie smakują na zimno lub podgrzane. Można wykorzyst...
Odsłon: 91
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 113
Ciasto Czekoladowa Chmurka to połączenie biszkoptu czekoladowego z czekoladow...
Odsłon: 520
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 39
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 66
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 160
Paszteciki imprezowe. Pysznie smakują na zimno lub podgrzane. Można wykorzyst...
Odsłon: 91
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 113
Składniki
Najpierw przygotuj kokosowy spód i posypkę. Aby to zrobić, umieść w małym garnku o grubym dnie masło, cukier i wiórki. Podgrzej aż do rozpuszczenia masła i odłóż całość do przestygnięcia.
Cytrynowe galaretki rozpuść dokładnie w 500 ml wody. Odłóż do przestygnięcia. Śnieżny puch najlepiej będzie się prezentować, jeśli przygotujesz go w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Przełóż do niej połowę masy z wiórków kokosowych i dociśnij do dna tortownicy przy użyciu szklanki. Tortownicę ze spodem włóż do lodówki.
Do dużej miski włóż dokładnie zmielony twaróg i zimną galaretkę. Miksuj je na małych obrotach.
Ubij na sztywno śmietanę — najlepiej, jeśli będzie bardzo zimna.
Ubitą śmietanę dodaj do twarogu zmieszanego z galaretką. Całość delikatnie połącz za pomocą szpatułki. Gdy masa serowa będzie mieć jednolitą konsystencję, przelej ją delikatnie do wyłożonej masą z wiórek tortownicy. Zrób to delikatnie, by nie rozerwać kruchego spodu.
Tortownicę włóż do lodówki na około godzinę. Gdy minie wyznaczony czas, posyp wierzch sernika masą wiórkową i ponownie odstaw do lodówki — najlepiej na całą noc, by śnieżny puch dokładnie stężał.