Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj Snikers moje ulubione ciasto. Masa orzechowa, kajmakowa i miodowe placki. Polecam przepis.
Mleko skondensowane gotujemy 2-3 godziny w wodzie.
Na początek masa orzechowa. W garnuszku rozpuszczamy margarynę miód, cukier i dodajemy lekko posiekane orzechy. przez moment gotujemy i odstawiamy do ostudzenia.
Następnie mąkę przesiewamy , łączymy z sodą i pozostałymi składnikami. Zagniatamy ciasto i dzielimy na trzy części.
Ciast rozwałkowujemy i wykładamy na dużą kwadratową lub prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Dwa ciasta pieczemy w 180 stopniach ok 30-35 min.
Trzecie ciasto będzie z masą orzechową i również pieczemy w takiej samej temperaturze tylko trochę dłużej ok 40 min.
Ciasta się studzą , a my przygotowujemy krem budyniowy. Budyń z cukrem mieszamy w 1/2 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy. Wlewamy do gotującego się mleka budyń, mieszamy, by nie powstały grudki. Ostudzony budyń ucieramy z margaryną.
Przekładamy ciasto. Na pierwszą część nakładamy masę budyniową i przykrywamy drugim ciastem.
Na to wykładamy masę , która powstała z mleka skondensowanego.
Wierzch snikersa , to ciasto z orzechami.
Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki, by dobrze stężała masa.
Bardzo łatwy chleb, który zawsze się udaje. Znalazłam go w internecie, źródło...
Odsłon: 4670
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 33
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 141
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 35
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 49
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 33
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 141
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 35
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 49
Składniki
Mleko skondensowane gotujemy 2-3 godziny w wodzie. Na początek masa orzechowa. W garnuszku rozpuszczamy margarynę miód, cukier i dodajemy lekko posiekane orzechy. przez moment gotujemy i odstawiamy do ostudzenia. Następnie mąkę przesiewamy , łączymy z sodą i pozostałymi składnikami. Zagniatamy ciasto i dzielimy na trzy części. Ciast rozwałkowujemy i wykładamy na dużą kwadratową lub prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Dwa ciasta pieczemy w 180 stopniach ok 30-35 min. Trzecie ciasto będzie z masą orzechową i również pieczemy w takiej samej temperaturze tylko trochę dłużej ok 40 min. Ciasta się studzą , a my przygotowujemy krem budyniowy. Budyń z cukrem mieszamy w 1/2 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy. Wlewamy do gotującego się mleka budyń, mieszamy, by nie powstały grudki. Ostudzony budyń ucieramy z margaryną. Przekładamy ciasto. Na pierwszą część nakładamy masę budyniową i przykrywamy drugim ciastem. Na to wykładamy masę , która powstała z mleka skondensowanego. Wierzch snikersa , to ciasto z orzechami. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki, by dobrze stężała masa.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Marlenka
Desery
Ciasto red velvet
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Ciasto Marlenka
Marlenka to ciasto, które pokochają miłośnicy miodowników i kajmaku! Wygląda...
Odsłon: 43
Ciasto red velvet
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna...
Odsłon: 86