Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i intensywnie czekoladowe ciasto. Świetne komponuje się z gałką lodów waniliowych :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25911
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3187
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1406
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25911
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3187
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1406
Składniki
Mleko podgrzewamy razem z masłem, aż do rozpuszczenia. Odstawiamy na bok i dodajemy pokruszoną czekoladę. Na chwilę zostawiamy a następnie mieszamy do momentu rozpuszczenia czekolady. Piekarnik nagrzewamy na 160 st. C ustawienie góra dół. Całe jajka ubijamy z cukrem na białą i bardzo puszystą masę. Mąkę i kakao przesiewamy, dzieląc na 3 części wsypujemy do masy i lekko mieszamy łyżką. Wlewamy ciepłą czekoladę i również delikatnie mieszamy łyżką lub trzepaczką. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem (ok 35/25 cm) do pieczenia i pieczemy ok. 50 minut. Sprawdzamy patyczkiem, ma być suchy. Smacznego :)