Do góry

Desery Przepis na:

Sok jabłkowo-marchwiowy po 4. miesiącu

Sok jabłkowo-marchwiowy po 4. miesiącu

Autor:

Przepisów i artykułów: 223 Ocena: 1900

Dodano:

Odsłon: 9

Sprawdzony przepis na "Sok jabłkowo-marchwiowy po 4. miesiącu"

Składniki

  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • niegazowana woda mineralna dla niemowląt
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchewkę i jabłko dokładnie wyszoruj pod bieżącą wodą, obierz, a następnie ponownie opłucz.

  2. Za pomocą sokowirówki wyciśnij z obranych produktów sok. Jeśli nie masz takiego urządzenia, zetrzyj warzywo i owoc na tarce o drobnych oczkach, a następnie odciśnij sok przez gazę lub bardzo gęste sitko.

  3. Do świeżo wyciśniętego soku dla dziecka możesz dodać odrobinę, np. 20 ml niegazowanej wody mineralnej dla niemowląt.

    Źródło: Mam dziecko

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń