Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na ochłodę! Domowy sorbet ananasowy idealnie sprawdzi się w tej roli. Trzy główne składniki i domowy sorbet gotowy. Kilka przepisów, które znalazłam opierały się na wodzie. Ja jednak postawiłam na sok jabłkowy.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117974
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8364
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3107
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2076
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1525
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117974
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8364
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3107
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2076
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1525
Składniki
Najpierw zajmujemy się ananasem. Obieramy go ze skóry i wycinamy zdrewniały środek. Miąższ kroimy na mniejsze kawałki. Następnie wrzucamy do rozdrabniacza/blendera i miksujemy na gładki mus.
Do musu dodajemy sok jabłkowy i sok z cytryny. Mieszamy i jeśli chcemy możemy dosłodzić miodem.
Później tak przygotowany mus, przelewamy do maszynki do lodów i postępujemy zgodnie z jej instrukcją. Zamrożony sorbet przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki.
Jeśli wykonujecie sorbet bez maszynki to musicie uzbroić się w cierpliwość Po zmiksowaniu przekładamy mus do pojemnika i wkładamy do zamrażalnika. Później co 30 minut przez minimum 2 godziny musimy porządnie zmiksować naszą masę, żeby nie utworzyły się w niej grudki. Smacznego
P.S. Jeśli chcecie przygotować sorbet bez alkoholu pamiętajcie, że po zamrożeniu ciężej będzie go nakładać.