Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na ochłodę! Domowy sorbet ananasowy idealnie sprawdzi się w tej roli. Trzy główne składniki i domowy sorbet gotowy. Kilka przepisów, które znalazłam opierały się na wodzie. Ja jednak postawiłam na sok jabłkowy.
Najpierw zajmujemy się ananasem. Obieramy go ze skóry i wycinamy zdrewniały środek. Miąższ kroimy na mniejsze kawałki. Następnie wrzucamy do rozdrabniacza/blendera i miksujemy na gładki mus.
Do musu dodajemy sok jabłkowy i sok z cytryny. Mieszamy i jeśli chcemy możemy dosłodzić miodem.
Później tak przygotowany mus, przelewamy do maszynki do lodów i postępujemy zgodnie z jej instrukcją. Zamrożony sorbet przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki.
Jeśli wykonujecie sorbet bez maszynki to musicie uzbroić się w cierpliwość Po zmiksowaniu przekładamy mus do pojemnika i wkładamy do zamrażalnika. Później co 30 minut przez minimum 2 godziny musimy porządnie zmiksować naszą masę, żeby nie utworzyły się w niej grudki.
Smacznego
P.S. Jeśli chcecie przygotować sorbet bez alkoholu pamiętajcie, że po zamrożeniu ciężej będzie go nakładać.
Propozycja na prosty i szybki w przygotowaniu deser lodowo - budyniowy. Przek...
Odsłon: 558
Koktajl na płaski brzuch to pogromca tłuszczu, ale także potęga przeciwutleni...
Odsłon: 1580
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 50
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 71
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 36374
Koktajl na płaski brzuch to pogromca tłuszczu, ale także potęga przeciwutleni...
Odsłon: 1580
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 50
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 71
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 36374
Składniki
Najpierw zajmujemy się ananasem. Obieramy go ze skóry i wycinamy zdrewniały środek. Miąższ kroimy na mniejsze kawałki. Następnie wrzucamy do rozdrabniacza/blendera i miksujemy na gładki mus.
Do musu dodajemy sok jabłkowy i sok z cytryny. Mieszamy i jeśli chcemy możemy dosłodzić miodem.
Później tak przygotowany mus, przelewamy do maszynki do lodów i postępujemy zgodnie z jej instrukcją. Zamrożony sorbet przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki.
Jeśli wykonujecie sorbet bez maszynki to musicie uzbroić się w cierpliwość Po zmiksowaniu przekładamy mus do pojemnika i wkładamy do zamrażalnika. Później co 30 minut przez minimum 2 godziny musimy porządnie zmiksować naszą masę, żeby nie utworzyły się w niej grudki. Smacznego
P.S. Jeśli chcecie przygotować sorbet bez alkoholu pamiętajcie, że po zamrożeniu ciężej będzie go nakładać.
Przepisy Desery
Desery
Sernik na zimo z galaretką owocową, arbuzowo – truskawkową
Desery
Babeczki czekoladowe z wafelkami, z panna cottą chałwową i musem pomarańczowym
Desery
Ciasto Dama Pik
Desery
Gofry jak nad morzem
Sernik na zimo z galaretką owocową, arbuzowo – truskawkową
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 50
Babeczki czekoladowe z wafelkami, z panna cottą chałwową i musem pomarańczowym
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 31