Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na ochłodę! Domowy sorbet ananasowy idealnie sprawdzi się w tej roli. Trzy główne składniki i domowy sorbet gotowy. Kilka przepisów, które znalazłam opierały się na wodzie. Ja jednak postawiłam na sok jabłkowy.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 145
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1846
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14554
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19615
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 145
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1846
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14554
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19615
Składniki
Najpierw zajmujemy się ananasem. Obieramy go ze skóry i wycinamy zdrewniały środek. Miąższ kroimy na mniejsze kawałki. Następnie wrzucamy do rozdrabniacza/blendera i miksujemy na gładki mus.
Do musu dodajemy sok jabłkowy i sok z cytryny. Mieszamy i jeśli chcemy możemy dosłodzić miodem.
Później tak przygotowany mus, przelewamy do maszynki do lodów i postępujemy zgodnie z jej instrukcją. Zamrożony sorbet przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki.
Jeśli wykonujecie sorbet bez maszynki to musicie uzbroić się w cierpliwość Po zmiksowaniu przekładamy mus do pojemnika i wkładamy do zamrażalnika. Później co 30 minut przez minimum 2 godziny musimy porządnie zmiksować naszą masę, żeby nie utworzyły się w niej grudki. Smacznego
P.S. Jeśli chcecie przygotować sorbet bez alkoholu pamiętajcie, że po zamrożeniu ciężej będzie go nakładać.