Do góry

Desery Przepis na:

Sorbet mango z miętą

Sorbet mango z miętą

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 134

Dodano:

Odsłon: 491

Elegancki deser bez cukru, świetny na Sylwestra!

Składniki

  • 2 owoce mango
  • pół limonki
  • pół pomarańczy
  • kilka listków mięty
  • woda delikatnie gazowana (100 ml)
  • białe wino (70 ml)
  • białko z jednego jajka
  • 10 kropli stewii
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sorbet mango z miętą

Przygotowanie

  1. Umyj i obierz mango, odkrój nasiona. Pokrojone kawałki mango zblenduj, aż uzyskasz gładką konsystencję.

  2. Dodaj sok z połówek pomarańczy i limonki oraz wodę i wino. Pomieszaj.

  3. Wsadź do zamrażarki na około godzinę, aż na krawędziach zacznie pojawiać się lód.

  4. Nałóż do miseczki i rozgnieć widelcem, dodają pianę z ubitego białka. Posłodź 10 kroplami stewii w płynie. Wymieszaj i odstaw do zamrażalki.

  5. Wyjmij na około 10 minut przed podaniem. Podawaj z plasterkiem limonki i liściem mięty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń