Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser na ochłodę. Poczęstuj gości w upalny dzień, a z pewnością zobaczysz na ich twarzach uśmiech.
Proponuję dzisiaj inną wersję grzanek, które są naprawdę smakowite i .... uza...
Odsłon: 92
Błyskawiczna, smaczna sałatka ze śledzi z ogórkiem, groszkiem i cebulą. Wykon...
Odsłon: 697
Jedna z najlepszych i ulubionych sałatek która musi się znaleźć na naszym wig...
Odsłon: 133
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 808
Pyszne, puszyste i pachnące przyprawą korzenną muffinki, idealne na świąteczn...
Odsłon: 261
Proponuję dzisiaj inną wersję grzanek, które są naprawdę smakowite i .... uza...
Odsłon: 92
Błyskawiczna, smaczna sałatka ze śledzi z ogórkiem, groszkiem i cebulą. Wykon...
Odsłon: 697
Jedna z najlepszych i ulubionych sałatek która musi się znaleźć na naszym wig...
Odsłon: 133
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 808
Pyszne, puszyste i pachnące przyprawą korzenną muffinki, idealne na świąteczn...
Odsłon: 261
Składniki
Odłóż 6 ładnych truskawek Resztę przebierz, opłucz. Zmiksuj. Przetrzyj przez sitko. Cukier zagotuj z sokiem z cytryny, dodaj do musu truskawkowego, dołóż posiekaną miętę. Ochłodź.
Ubij pianę z białka i połącz z musem truskawkowym. Przełóż do metalowej miseczki i wstaw do zamrażalnika na 2-3 godziny. Co 15 minut sorbet przemieszaj widelcem. Rozpuść obie czekolady w osobnych garnuszkach.
Odłożone truskawki do połowy zanurz w białej czekoladzie, a kiedy zastygnie drugą połowę owocu zanurz w ciemnej czekoladzie.
Gotowy sorbet przełóż do szprycy. Fantazyjnie wyciśnij do ochłodzonych pucharków. Udekoruj truskawkami w czekoladzie.