Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser na ochłodę. Poczęstuj gości w upalny dzień, a z pewnością zobaczysz na ich twarzach uśmiech.
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 402
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 453
Pulpeciki z sosem będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie pulpetów cz...
Odsłon: 294
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 233
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 138
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 402
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 453
Pulpeciki z sosem będą stanowić idealny obiad. Samo przygotowanie pulpetów cz...
Odsłon: 294
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 233
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 138
Składniki
Odłóż 6 ładnych truskawek Resztę przebierz, opłucz. Zmiksuj. Przetrzyj przez sitko. Cukier zagotuj z sokiem z cytryny, dodaj do musu truskawkowego, dołóż posiekaną miętę. Ochłodź.
Ubij pianę z białka i połącz z musem truskawkowym. Przełóż do metalowej miseczki i wstaw do zamrażalnika na 2-3 godziny. Co 15 minut sorbet przemieszaj widelcem. Rozpuść obie czekolady w osobnych garnuszkach.
Odłożone truskawki do połowy zanurz w białej czekoladzie, a kiedy zastygnie drugą połowę owocu zanurz w ciemnej czekoladzie.
Gotowy sorbet przełóż do szprycy. Fantazyjnie wyciśnij do ochłodzonych pucharków. Udekoruj truskawkami w czekoladzie.