Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser na ochłodę. Poczęstuj gości w upalny dzień, a z pewnością zobaczysz na ich twarzach uśmiech.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11158
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4919
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1081
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9681
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1442
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11158
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4919
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1081
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9681
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1442
Składniki
Odłóż 6 ładnych truskawek Resztę przebierz, opłucz. Zmiksuj. Przetrzyj przez sitko. Cukier zagotuj z sokiem z cytryny, dodaj do musu truskawkowego, dołóż posiekaną miętę. Ochłodź.
Ubij pianę z białka i połącz z musem truskawkowym. Przełóż do metalowej miseczki i wstaw do zamrażalnika na 2-3 godziny. Co 15 minut sorbet przemieszaj widelcem. Rozpuść obie czekolady w osobnych garnuszkach.
Odłożone truskawki do połowy zanurz w białej czekoladzie, a kiedy zastygnie drugą połowę owocu zanurz w ciemnej czekoladzie.
Gotowy sorbet przełóż do szprycy. Fantazyjnie wyciśnij do ochłodzonych pucharków. Udekoruj truskawkami w czekoladzie.