Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser na ochłodę. Poczęstuj gości w upalny dzień, a z pewnością zobaczysz na ich twarzach uśmiech.
Odłóż 6 ładnych truskawek Resztę przebierz, opłucz. Zmiksuj. Przetrzyj przez sitko. Cukier zagotuj z sokiem z cytryny, dodaj do musu truskawkowego, dołóż posiekaną miętę. Ochłodź.
Ubij pianę z białka i połącz z musem truskawkowym. Przełóż do metalowej miseczki i wstaw do zamrażalnika na 2-3 godziny. Co 15 minut sorbet przemieszaj widelcem. Rozpuść obie czekolady w osobnych garnuszkach.
Odłożone truskawki do połowy zanurz w białej czekoladzie, a kiedy zastygnie drugą połowę owocu zanurz w ciemnej czekoladzie.
Gotowy sorbet przełóż do szprycy. Fantazyjnie wyciśnij do ochłodzonych pucharków. Udekoruj truskawkami w czekoladzie.
Przyszły wreszcie upały więc zapraszam na orzeźwiający sorbet owocowy - wers...
Odsłon: 2528
Lekki sorbet bez cukrowy z mango i pomarańczy z nutą mięty. Lody idealne na d...
Odsłon: 1170
miodowy budyniowiec z porzeczkami i agrestem na prawie-kruchym cieście
Odsłon: 13276
Szukasz przepisu na lekki placek na lato? Wypróbuj przepis na ciasto z porzec...
Odsłon: 73
Jesteś miłośnikiem słodko-kwaskowatych połączeń? Wypróbuj sprawdzony przepis...
Odsłon: 108
Orientalna zupa z krewetkami to pyszna, prosta, pikantna, esencjonalna zupa z...
Odsłon: 152
miodowy budyniowiec z porzeczkami i agrestem na prawie-kruchym cieście
Odsłon: 13276
Szukasz przepisu na lekki placek na lato? Wypróbuj przepis na ciasto z porzec...
Odsłon: 73
Jesteś miłośnikiem słodko-kwaskowatych połączeń? Wypróbuj sprawdzony przepis...
Odsłon: 108
Orientalna zupa z krewetkami to pyszna, prosta, pikantna, esencjonalna zupa z...
Odsłon: 152
Składniki
Odłóż 6 ładnych truskawek Resztę przebierz, opłucz. Zmiksuj. Przetrzyj przez sitko. Cukier zagotuj z sokiem z cytryny, dodaj do musu truskawkowego, dołóż posiekaną miętę. Ochłodź.
Ubij pianę z białka i połącz z musem truskawkowym. Przełóż do metalowej miseczki i wstaw do zamrażalnika na 2-3 godziny. Co 15 minut sorbet przemieszaj widelcem. Rozpuść obie czekolady w osobnych garnuszkach.
Odłożone truskawki do połowy zanurz w białej czekoladzie, a kiedy zastygnie drugą połowę owocu zanurz w ciemnej czekoladzie.
Gotowy sorbet przełóż do szprycy. Fantazyjnie wyciśnij do ochłodzonych pucharków. Udekoruj truskawkami w czekoladzie.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z porzeczkami i budyniem
Desery
Prezydent
Desery
Rolada bezowa z malinami
Desery
Ptasie mleczko z galaretką
Ciasto z porzeczkami i budyniem
Szukasz przepisu na lekki placek na lato? Wypróbuj przepis na ciasto z porzec...
Odsłon: 73
Prezydent
Doskonałe ciasto na wiele okazji. Ciemna masa z dodatkiem dużej ilości czekol...
Odsłon: 570